- I. Call to order (1:00 pm)
- II. Approval of the minutes from May 12, 2017
- III. TEC Membership (35 minutes 1:00-1:35)
 - A. Elections for TEC Executive Committee
 - 1. Chair
 - 2. Vice Chair
 - 3. Secretary
 - B. Need a roster of Subcommittees memberships
 - C. Identification of TEC Representatives
 - 1. AH Rep _____ & SNSS Rep _____
 - D. TEC representatives
 - 1. Request representatives report to their colleagues & encourage committee participation
 - 2. Request each representative serve on at least one subcommittee thank you!
- IV. TEC Committees & Reports (30 minutes -1:35 2:05)
 - A. Assessment/CAEP Accreditation (Joe Zawicki) (14 min)
 - 1. Conceptual Framework
 - 2. Dispositions
 - 3. TEU Handbook
 - B. Faculty Development (Shannon Budin) (4 min)
 - C. Field/Clinical Experiences (Rosemary Arioli) (4 min)
 - 1. Student Teaching Handbook
 - D. Recruitment Kathy Wood (4 min)
 - E. UUP Teacher Education Task Force Report (Steve Macho) (2 min)
- V. Unit Head Report (10 minutes -2:05 2:15) (Wendy Paterson)
 - A. Assessment & Accreditation
- VI. Certification Office update (5 minutes 2:15-2:20) (Patty Recchio)
- VII. CEURE/Educational Pipeline Initiatives update (5 minutes 2:20 2:25) (John Siskar)
- VIII. TEUPAC Co-Director (5 minutes –2:22 2:25) (Sue McMillen / Pixita del Prado Hill)
 A. PDS Consortium 2017 Retreat, Friday September 29, Adams Mark Hotel in Buffalo
- IX. Old Business (00 -- 00)
- X. New Business (2 minutes 2:25 2:30)
 A. TEC By-Law revisions: Definitions of TEU Membership & Ex Officio Members
- XI. Adjournment (2:30)

2017-2018 TEC Meeting Dates; 1:00-2:30 in GC 418	
Fall 2017	Spring 2018
September 8, 2017 – first mtg.	February 9, 2018
October 13, 2017	March 9, 2018
November 10, 2017	April 13, 2018
*December 8, 2017@ noon *	*May 11, 2018 @ noon